fbpx

Dreads

ATT TÄNKA PÅ NÄR DU GÖR DREADS

Vi använder inga kemikalier (t.ex. permanent vätska) när vi gör dreads, dels för att det luktar illa, eftersom du inte bör tvätta håret på ett par veckor, och dels för att det bryter av mycket av håret vid rötterna, vilket gör att när det växer ut blir dreadsen spretiga.

Ibland använder oss av vårt eget hårda bivax som vi smälter in i håret efter att det har blivit tuperat och knutet, huruvida man vaxar eller inte vaxar sina dreads är en smaksak, ofta gör man det i början för att få småhåren på plats, men många slutar vaxa dom med tiden då det kan upplevas lite kladdigt,

Eftersom europeiska hår oftast är ganska raka är det lite svårare att dredda än krulligt afrohår, vilket gör att eftervården du gör hemma är minst lika viktig. Tänk på att vaxa dreadsen regelbundet med ett fett vax om dom känns torra, särskilt när du har tvättat dom. Känns dom inte torra behöver du inte vaxa dom. Du bör inte tvätta dreadsen på ett par veckor efter dom är nygjorda, sedan kan du tvätta dom ca varannan vecka.

Det är en myt att dreadsen möglar. Klipper man sönder gamla dreads kan man se rester av vax och damm som kan misstas för mögel men det är inte så. Vill man ändå vara på den säkra sidan kan man gärna, när man tvättar håret använda ett bra schampo mot mjäll, vilket rekommenderas ändå eftersom man inte tvättar håret så ofta, det dödar eventuell fungi (svamp).  Vi rekommenderar ofta schampo från Raw Roots (som vi självklart säljer på salongen)

Dreadsen brukar sköta sig själva och bli dreddiga ca tre cm från hårbotten när dom växer ut, men man kan hjälpa dom på traven genom att dra toppen igenom botten någon gång var tredje månad. Vi visar dig hur man gör när du kommer hit. Sköter man dom ordentligt håller dom sig snygga hela tiden, men struntar man i dom kan det eventuellt behövas ett återbesök hos oss efter ca tre månader då vi drar topparna igenom botten och ev vaxar om dom till priset av en timmes jobb.