fbpx

FÄRGSHAMPOTEST!

Spelar det nån roll vad man använder för shampo när man har färgat håret? Vi ville testa två olika typer av hårfärg och se hur mycket olika shampon drar ut färgen. Dom röda tofsarna är infärgade med traditionell hårfärg och dom lila tofsarna är infärgade med extremfärg.

https://youtu.be/pfB_L-WJAKI

Dom har doppats och tvättats i glasen 5 gånger och där emellan föntorkats. I glasen syns hur mycket färg som släppt. Vad gäller den traditionella färgen var det helt klart ”Color protect hair bath” från Oway som släppte minst och Tresseme ”Colour revitalise” som släppte mest, även om alla släppte relativt lite färg. Dock bör tilläggas att färgen som användes (Color.me by Kevin Murphy) är av väldigt bra kvalitet.

https://youtu.be/o4F1VhrOzug

Fällningen av extremfärgen är större och skillnaden syns tydligt i glasen. Alla budgetshampon har definitivt släppt mycket mer. Och samtliga salongsshampon i testet har släppt mycket mindre. Så med detta lilla test skulle vi vilja säga att visst spelar det roll vad du använder för shampo om du vill behålla färgen länge. Om du lägger ner massa pengar på att färga ditt hår hos frisören, så se till att underhålla det hemma med bra shampo för inte tvätta ur det ni just satt i alldeles för snabbt. DET ÄR SKILLNAD PÅ ETT SHAMPO FÖR 250-300kr och ett på 30-100kr! Att spara in på den kostnaden är att lura sig själv.