fbpx

Hårfärg på barn under 16år

Läkemedelsverkets rekomendation är att barn under 16år inte ska färga håret, vare sig hemma eller på salong, detta är främst pga risken för att utveckla allergier. Läkemedelsverkets rekomendationer är baserad på såkallad Oxidationsfärg eller Permanent hårfärg.

Vi har valt att sätta en åldersgräns på 12 år med målsmans underskrift (vi har ett eget dokument där både förälder och kund, får läsa igenom och godkänna med underskrift) och då sätter vi ALDRIG blekning, eller permanent färg i hårbotten, samt att dom färgerna vi använder är semi-permanenta toningar och godkända att använda på barn under 16 år.

Om man är naturligt blond så går det ofta att färga med extremfärg direkt på håret utan att bleka, ibland sitter färgen någon vecka, ibland tills det växer ut, och ibland inte alls.

ett annat alternativ är colorbugs eller färgkritor för håret som bara ger ett tillfälligt resultat.

Genom att bara färga topparna så undviker man att lägga både blekning och toning i hårbotten, och ledsnar man på färgen så är det lätt att klippa bort.

En annan vanlig metod vi använder oss av på våra yngre kunder är slingor eller balayage färgningar (då blekning handmålas på håret, utan kontakt med hårbotten).Därefter så appliceras en extremfärg över hela håret, vilket gör att hela håret upplevs färgat men man behåller dom naturliga skiftningarna

[ngg src="galleries" ids="8" display="basic_thumbnail"]

Priset för att färga håret på ett barn är detsamma som för en vuxen, det är samma tidsåtgång, och samma materialkostnad, vi använder alltid olaplex i våra blekningar och rekomenderar att man köper med sig en färg hem för att kunna underhålla din nya färg. Räkna med att det kan ta upp till 5 timmar för ett förstagångsbesök. Välkomna!