fbpx

Stora förändringar och nya möjligheter får honom att älska sitt jobb.

I en serie av intervjuer har journalisten Leonarda Arcidiacono tagit reda på lite mer om dina favoritfrisörer. Du kommer kunna läsa lite mer om alla som arbetar på Extend. Hanse äger och driver Extend och salongens webbutik, “Extendshoppen.se” tillsammans med Linda.

Hanse Andersson

Hanse har varit frisör sedan 2007. Det hela började med ett brinnande intresse för löshår och dreads.

 – Jag ville specialisera mig på löshår och tänkte inte på att bli frisör, men det var roligt att klippa och färga insåg jag sen, säger Hanse.

Hanse Andersson startade sin egna firma 2007, året efter att han gått en ettårig utbildning på Hårakademin. I dag är han delägare på Extend och har varit det sedan 2019.

– Jag arbetade från början mycket med löshår och dreads, jag gjorde det på kompisar och tyckte det var jätteroligt. Sen insåg jag att om jag ville fortsätta med hår skulle jag behöva en utbildning, säger Hanse, när han beskriver sin frisörhistoria. 

Hanse drillas när hans kunder får upp ögonen för nya möjligheter när det gäller deras hår. Han gillar att se förändringar.  

– Många kunder kan inte föreställa sig att det kan ske stora förändringar med håret, och när det väl sker, blir det en markant förändring, säger Hanse som ser att det går att göra så mycket med olika hår.

–Det är kul att ge en kund något den inte visste om att den ville ha, säger Hanse som givetvis tycker om att se sina kunder nöjda och fina i håret. 

Hanse beskriver sig själv som lite introvert, och kallprat är det värsta han vet men när det kommer naturligt så pratar Han väldigt gärna med sina kunder.

– Jag jobbar gärna tyst och låter kunden få slappna av i stolen när jag jobbar. 

I sin egna hårvårdsrutin använder Hanse silvershampo för att bibehålla den gråa färgen han har naturligt. I samband med shamponering använder han en bondbuilder för att stärka upp håret, eller en silverinpackning för att bibehålla nyansen. 

När han har tid att ägna sig åt sitt hår, tillsätter han Motion Lotion från Kevin Murphy efter hårtvätt, och torkar sedan med mikrofiber-handduk. Efter det, använder Hanse Curly Potion från Oway samt Water Resin från Oway – en gel som gör att håret nästan får ett extra skal. Han vill att alla småhår ska lägga sig jämt med håret för att slippa att håret blir flygigt. Sedan kramar han håret med mikrofiber-handduken och låter det sen självtorka. 

– Ibland fönar jag med diffuser tills det blir 80 procent torrt. Efter det använder jag ofta Easy Rider. Men jag gör allt det här bara när jag orkar, annars blåser jag håret halvtorrt och sätter upp det i en knut och sätter på mig mössan som jag ofta har på mig.

Hanse Andersson har tidigare tävlat i VM i poledance, och har varit svensk mästare i dansgrenen som han nu undervisar i. På fritiden spenderar han gärna tid med familjen, två sambos och ett barn. Innan familjetiden reste han en hel del och har besökt flertalet techno-festivaler och klubbar i Berlin. Han tycker fortfarande om att lyssna på techno och ambient, även när han jobbar med saxen i hand. 

Faktaruta: 
Favoritprodukter: Bondbuilders, oavsett om man väljer EpresK18 eller Olaplex no.3 som lagar svavelbindningar och proteinkedjorna i håret, Så har dem öppnat upp nya möjligheter för oss frisörer att jobba. Jag själv använder dem innan färg eller fön. 
Easy.Rider från Kevin Murphy – en hårolja i krämform som både tynger ner håret och formar lockar. Hjälper håret att hålla sig på plats. Den funkar till det mesta.
Favoritverktyg: Min "Marlin" sax (Big Mouth Marlin, en slice sax från Excellent Edges) och min Dyson air wrap (ett fönverktyg som halverar fönings-tiden).